lawine nooduitrusting

lawine nooduitrusting

lawine nooduitrusting (5 gevonden)

Het risico om bedolven te worden onder meters sneeuw na een verwoestende lawine is gelukkig erg klein. Maar er bestaat een reëel risico voor degene die een lawine van dicht bij meemaken. Als je geraakt wordt door een lawine is het van cruciaal belang dat de reddingsteams je zo snel mogelijk vinden, dit kan het verschil betekenen tussen leven en dood.

Daarom adviseren we altijd dat je een lawine pieper en ontvanger meeneemt. Vooral als je off-piste gaat op afgelegen plekken. Als je als groep reist dan adviseren we ook om lawine probes mee te nemen. Dit helpt om het slachtoffer te vinden en daardoor op de juiste plek te graven.

Je hebt waarschijnlijk ook een lawine schep nodig
In deze categorie vind je veiligheidsuitrusting van goede kwaliteit voor je off-piste trips, zodat je met een gerust hart de maagdelijke sneeuw kunt gaan ontdekken met je lawine uitrusting. Als je buiten de pistes gaat waar er dus niet op lawines gelet wordt is het belangrijk dat je de gevaren herkent. Naast de lawine piepers en probes is het goed om ook een lichtgewicht schep mee te nemen. Als iedereen in je team er een mee heeft ben je goed voorbereid op noodgevallen.